Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Arama

Big Bang 2015 Finalistleri Belli Oldu! 10 dakikada okunabilir

İTÜ Çekirdek girişimleri neredeyse bir yıl süren çalışmalarının ardından artık son aşamaya geldi. Yarı final aşamasında başarılı olan 20 girişim, büyük finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Yarı finalde 60’ın üzerinde girişim jüri karşısına çıktı. 3 ayrı salonda eş anlı devam eden sunumlar sonrası jüri kararını verdi ve Big Bang sahnesine çıkmaya hak kazanan girişimler belli oldu. Big Bang girişimlerini tanıyalım:

ACLteslim

ACLteslim gönderi talepleri ve taşıma kapasitelerini en verimli şekilde bir araya getirmesi ve toplu hacmin getirdiği fiyat avantajı sayesinde müşterilerinin istedikleri zamanda uygun fiyata aynı gün teslimat hizmeti almalarını sağlar. Kullanıcılar mobil ve entegre web teknolojileri sayesinde anlık ve düzenli gönderileri için kurye çağırabilir, rezervasyon yapabilir ve gönderilerini canlı olarak harita ve bildirimler aracılığıyla takip edebilirler.

SYNESIS MARINE

Ülkemizin tekne üretim siparişlerinde Dünya üçüncüsü olduğu göz önünde bulundurulduğunda, mevcut pantoon teknelerin fiyatının, imalat süresinin, bakım gerekliliğinin azaltılması  ve  kullanım ömrünün   uzatılması kriterleri oldukça önem arz etmektedir.  Bütün istenilen bu avantajlı özellikleri imalatta kullanılan polietilen bir malzeme ile sağlamayı hedefleyen proje, çıktı olarak; düşük bütçeli, bakım-onarım gerektirmeyen, darbe direnci yüksek, römorkla taşınıp denize kolayca indirilebilen, konforlu, kolay kullanımlı, imalat süresi kısa ve çevre dostu bir tekne sunmaktadır.

REPG

Basınçlı ıslak buharın tasarımı olan buhar-hava yükseltici ile kütlesel debisinin 100 katı havayı hızlandırılması prensibine dayanarak; konut, sanayi ve elektrikli araçların enerji ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır.

Enigma

Enigma geliştirdiği optik teknoloji sayesinde sağlık durumunun en önemli gösterge değeri olan kan ölçümünü, kulaktaki kılcal damarlardan yansıyan ışığı analiz ederek gerçekleştirmektedir. Pek çok sağlık verisini yüksek çözünürlükte ölçebilen ve kulak içerisine yerleştirilen bir kulaklık ile harekete geçmenizi sağlayan yepyeni bir kullanıcı deneyimini birleştirmektedir.

Enwair

Proje kapsamında elektrikli araçlar için yüksek kapasiteye sahip silisyum bazlıanotların geliştirilmesi amaçlanmaktadır. EV’lerde kullanılan lityum-iyon bataryaların yeterli elektrokimyasal performansı sergileyememeleri ve bu sebeple Wh başına üretim maliyetlerinin yüksek olması EV’lerin yaygın olarak kullanımının önüne geçen en büyük etkendir.

Halber Mekatronik

Halber Mekatronik regülasyon ile gelen ihtiyaç için üre kalite sensörü geliştirilmektedir. Üre kalitesini ve seviyesini ölçen ve ölçtüğü parametreleri aracın elektronik kontrol ünitesine gönderen bir sensör geliştirilmektedir ve bu sensör sıvı içerisinde ultrasonik sinyaller göndererek ve alarak, sinyallerin su içerisinde yayılma karakteristiğine göre sıvı kalitesini ve seviyesini ölçmektedir.

IPTV

IPTV  ve ICMs,  birbiri ile doğrudan iletişim kuramayan yayıncıları ve internet kullanıcılarını, birbirlerine çok hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaştırmaktadır. Cloud içerisinde kendi online rejisini oluşturup, internetin olduğu her ortamdan yönetilmesini sağlamaktadır ve aynı anda canlı yayınına birden fazla editör alabilmektedir. İçeriklerin barındıralabilmesi veya başka yayıncılarla paylaşılabilmesi, bir kanal ya da platform kullanılabilmesi, Webtv, MobilTV, Smart TV  IPTV yayıncısı olabilmesi,5 dakika gibi kısa bir sürede birey, STK ve profesyonel televizyonlarının içeriklerini interaktif cloud yapısı üzerinde çok hızlı encode edebilmesi de projenin başlıca avantajları arasında yer almaktadır.

IUGO

Altyapıdan ve araçtan gelen verilerin buluta aktarılması ile sürücü davranışlarının incelenmesi; tüm bu verilerin kullanılmasıyla sürücü alışkanlıklarının ve gidilecek rotanın öğrenilmesi ve bu öğrenen algoritmalar sayesinde hem sürüş sırasında  sürücüye  anlık  gelişmiş  destek  ve  tavsiyelerin  verilmesi,  hem  de  sürüş  sonrası  detaylı  sürüş raporlarının çıkarılması üzerine çalışmaktadır.

CYTOKEY

Günümüzde kanser,  kısırlık  ve  Down  Sendromu  gibi  birçok hastalığın  tanısı tanısının kullanılan kromozom analizi ile sağlıklı sonuçlar elde edilmesi laboratuvar aşamalarının başarı ile gerçekleştirilmesine bağlıdır. Oldukça zahmetli olan ve dış ortamdan kolayca etkilenebilen  örnekler ancak çeşitli laboratuvar muamele aşamalarından sonra yoruma  hazır  hale  getirilmektedir.  Yetişen  eğitimli  personel  ihtiyacının  fazla  olması,  laboratuvar  aşamalarının dış ortamdan etkilenerek başarısız sonuçlar alınması, hastadan tekrar örnek alınması ve bu durumlara bağlı olarak maliyetin yükselmesine neden olmaktadır.  Bütün bu sebepler göz önünde bulundurularak geliştirilen cihaz ile birden fazla hastaya ait örneği tek personel ile kısa sürede, yüksek verimlilik ve kalitede yapabilen otomatize bir cihaz geliştirilmektedir. Tasarlanan bu cihaz raporlama aşamasına  kadar  gerekli  olan  laboratuvar aşamalarını  yapabilmekte  ve  örnekleri  yorumlama  aşamasına  hazır  hale getirmektedir.

MARVIN

MARVIN ekibi geliştirdiği bir donanım ve mobil uygulama aracılığıyla akıllı sürüş değerlendirme çözümü sunmayı hedeflemektedir. Araca takılan kredi kartı büyüklüğündeki cihaz üzerinde bulunan sensörler sürücünün hareketlerini algılamakta ve sürüş alışkanlıklarını temel alan periyodik puanlama ve geri bildirim sağlamaktadır. Bir kaza durumunda ise kazanın nerede, ne zaman ve nasıl gerçekleştiğini analiz etmekte, aracın hangi bölgeden nasıl bir darbe aldığı tespit ederek gerçek zamanlı olarak raporlamaktadır.

MAXWELL

Maxwell MX8; yağmur, toz ve -30 dereceye varan soğuklarda  görev yapabilen,  dikey  kalkış ve  iniş kabiliyetine  (VTOL)  sahip  yüksek  performanslı  ve  özgün  bir  insansız hava aracıdır.

Taşınabilir ve modüler olarak tasarlanan sistem saniyeler içerisinde uçuşa  hazır  hale  gelmektedir.  Haritalama,  yapı  inceleme,  hassas  tarım  uygulamaları, gaz  kaçakları  tespiti, arama-kurtarma, güvenlik ve askeri görevlerde etkin olarak kullanılabilmektedir.

PANDORA

Pandora, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisini kullanan, mimarlık ve içmimarlık projelerinde 3boyutlu modellerin sunumda kullanılmasını sağlayan bir mobil uygulama ve sunum platformdur.
Yazılım mühendisi Kemal Akçalı ve mimar Caner Soyer tarafından 2014 yılında İzmir’de temelleri atılan Pandora, şu ana kadar çeşitli mimarlık ve inşaat firmaları için yüksek görüntü kalitesi ve etkili performansıyla dikkat çeken etkili bir mobil çözüm sunmayı başardı.

PAO

PAO, 1. jenerasyon giyilebilir elektronik rakiplerinden farklı olarak daha önce askeri ve sivil havacılık, günümüzde ise insansız hava aracı endüstrilerinde kullanılan hassasiyette MEMS sensörler (accelerometer, gyroscope, magnetometer) kullanarak kullanıcının duruş ve hareketini hassas şekilde ölçebilmektedir.  PAÓ, analiz ve öğrenim algoritması doğru ölçümün yanı sıra anlamlı kullanım senaryoları ve davranış psikolojisi mekanikleri ile kullanıcıların kendi gerçekleri ve ihtiyaçları ile örtüşen anlamlı sonuçlar sağlayarak, kısa ve uzun vadeli gerçek hedefler üzerine çalışmasını sağlamaktadır. Uyarı ve hedefler kullanıcının durum ve arzusuna göre anlık olarak güncellenebilmektedir.

TRD Biotek

Projenin ana hedefi, ucuz ve patojen yönünden problemsiz sarımsak üretim materyali elde etmektir. Hedeflenen sentetik tohum üretimi ile  sarımsak  üreticisinin  geçim  kaynağının  iyileştirilmesi,  patojen  yönünden problemsiz ve tohumluk ihtiyacını karşılayan boyutta klonal sarımsak üretimi amaçlanmaktadır.  AR-GE boyutu tamamlandıktan  2  sene  sonra  yıllık  Türkiye’de  ihtiyaç  duyulan  7500  ton  sarımsak  tohumluğunun yaklaşık %5’i olan 375 ton tohumluk satılması hedeflenmektedir.

UNIBBLE HEALTYH SNACKS

Unibble gıda kategorisinde iş yapılış şeklini değiştirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye’de ilk defa,  hedeflediği ürün gruplarında muadillerinden besin değerleri; mineral, vitamin içeriğince yüksek ve sindirimi kolay ürünler sunmayı, yenilikçi, biyoyararlılığı yüksek fonksiyonel gıdalar geliştirmeyi hedeflemektedir.

USTAMDAN

Ustamdan ile yerel el emeği ürünlerin satışlarının yanı sıra, ustaların ve zanaatların hikayeleri anlatılmakta, geleneksel teknoloji ile buluşturulmakta, yereldeki ustaların online platformda müşteriler ile buluşması sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra ustalar için hazırlanan mobil uygulama ile ustaların bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilen, tedarik sistemini güçlendiren uygulama üzerine çalışılmaktadır.

PASS CONTROL

Uçağa binişin hemen öncesinde yapılan “yolcu dokümanları kontrolü” işlemleri, yeterli teknoloji kullanılmazdan yapılmakta ve insan kaynaklı hatalara ve kötü niyetli işlemlere zemin hazırlamaktadır. Geliştirilen ürün, yolcuya ait evrakların; gerçek ve orijinallik, yeterli geçerlilik süresine sahiplik, geçerlilik tarihinin başlamışlığı, uluslararası kabul görmüş şekil şartlarını haizlik, Machine Readable Zone ve chip bilgileri arasında tutarlılık, gidilecek olan ülkeye giriş için gerekli olan şartlara sahiplik gibi denetimleri saniyeler içinde yaparak kayıt altına almasını sağlamaktadır. Bu çözümle, müşteri memnuniyetinde artış sağlanması, personel açısından kaybedilen zamanın azalmasıyla verimli personel yönetimi sağlama imkânının oluşması ve uçak gecikmelerinin önlenmesi hedeflenmektedir.

GEEN

GeenOS (Geen Operating System), hücreler için yeni nesil bir işletim sistemidir. Günümüzde, gen eklemek, gen çıkarmak, sentetik hücresel ürünleri üretmek gibi genetik mühendisliği uygulamaları çok sayıda sarf malzemesi, karmaşık ve çok pahalı cihazlar ve yüksek miktarda iş gücü gerektirmektedir. GeenOS içeren hücreler satın alındıktan sonra bu hücrelerle birlikte kullanacağınız GeenEX kiti ile istediğiniz geni ekleyip, çıkarabilir ayrıca istediğiniz anda hücreyi ürün üretimine programlayabilirsiniz.

GreenCoat

GreenCoat, ponza taşının fiziksel ve kimyasal özelliklerinden yararlanan ve var olan kullanım alanlarından yola çıkarak yeni bir kullanım alanı yaratan (dikey bahçe, yeşil çatı); ekolojik, çevre dostu ve sürdürülebilir bitkilenebilme yeteneğine sahip yalıtımlı bir prekast bloktur.

VİVOSENSE

Proje tanı işlemini tamamen değiştirecek ve kolaylaştıracak bir biyosensör platformu üzerinedir. Taşınabilir bir ölçüm cihazı ve hastalıklar için özelleştirilmiş kitlerden oluşmaktadır. İlk kit e-coli bakterisi üzerine özelleşmiş bir sensördür. Proje kapsamında, ölçüm cihazı bir iot gatewayidir ve yaptığı ölçümü internete çıkarmaktadır. Bu da dünyanın neresinde olursanız olun tanı işlemini laboratuvardan bağımsız olarak gerçekleştirmenize olanak sağlar. Dezavantajlı bölgelerde, doktor yanında, hatta hastanın kendi evinde dakikalar içinde sonuç alabileceğiniz bu platform sayesinde tanı işlemi için günlerce beklemeniz gerekmeyecek. Belki de Vivosens sayesinde 2020 yılında her sabah bir damla kanınızla kendinize küçük bir check-up yapıyor olursunuz. Kim bilir?