Big Bang 2016 Finalistlerini Tanıyalım
12 Kasım’da Big Bang 2016 sahnesine çıkacak ve 3 milyon TL büyük ödül ile sürpriz yatırımlar için yarışacak 20 finalist belli oldu!
Önceki senelerden farklı olarak Big Bang 2016 finalinde 15 teknoloji (genel kategori) ve 5 otomotiv girişimi boy gösterecek. Binlerce başvurunun ardından bir yıla yayılmış eğitim ve eleme süreçlerini tamamlayarak büyük günde dünyanın karşısına çıkmaya hak kazanan 2016’nın en iyi yerli girişimleri şöyle sıralanıyor:
3Z
Proje; hafif ve orta düzey obstrüktif uyku apnesi tedavisinde kullanılabilecek, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, hastanın yüzünü kaplamadığından dolayı rahatsızlık vermeyen, ses çıkarmayan, taşınabilir, yenilikçi bir ağız içi aparat üretimini hedeflemektedir.
AHTAPOT APP
Ahtapot, irili ufaklı tüm toplulukların kesintisiz iletişimleri için kullanabildikleri bir sosyal ağ. Onu özel kılan ise üyeleri belli olan herhangi bir topluluk grubuna tamamen kendilerine özel ve yine kendilerinin kontrolünde kapalı bir iletişim ve dayanışma ortamı sağlaması.
BUMERANGLA
Bumerangla, tüketmeden hayatı deneyimlemenin yolunu sunarak sürdürülebilir bir kullanım alışkanlığı hedefleyen çevrimiçi bir eşya kiralama platformudur
BUY BUDDY
Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir ürün güvenlik cihazı olarak çalışarak, ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamalardır.
GETSY
Getsy Tinder modelinde çalışan bir moda keşif uygulaması. Karşınıza gelen ürünleri beğenmek için sağa, beğenmemek için sola kaydırıyorsunuz. Uygulama beğendiğiniz ürünleri sizin için saklıyor ve bu ürünler indirime girdiğinde size haber veriyor.
LEADTİME APP
LeadTime kullanıcılarına gelecekten belirledikleri günlere video gönderme olanağı tanıyan yerli sosyal ağ. Sosyal ağın arkasındaki LeadTeam, 100’ü aşkın üniversite öğrencisi ve genç profesyonelin katılımından oluşuyor.
INSPREA
Insprea akıllı algoritması ile hangi fotoğrafların Instagram’da daha fazla beğenileceğini öngören bir uygulama. Uygulamanın arkasında çalışan yapay zeka, tercih yaparken fotoğrafın ortamından kişinin yüzündeki ifadeye kadar birçok değişkeni göz önünde bulunduruyor.
MD RESEARCH& DEVELOPMENT
Halk arasında ışın tedavisi olarak da bilinen radyoterapi tedavilerinde yoğun olarak kullanılan lineer hızlandırıcı cihazlarının mekanik kontrollerinin tümünü yapabilen tek bir cihaz üretimi projesidir.
MİKRO-P
Mikro-P, yazılım tecrübesi olmayanların bile kolayca programlayabileceği, üzerinde birçok sensor ve donanım bulunan bir koloni robot platformudur. Elektronik, yazılım öğrenmek proje geliştirmek ve araştırmalar için kullanılabilir.
NOWHERE STUDİOS
Nowhere Studios grafik ve oyun motoru teknolojileri üstünde çalışarak sinematik oyunlar için bir üretim hattı geliştirmek ve diğer stüdyolarla paylaşarak yayıncılık yapmak istiyor.
SMART MİMİC
Smart Mimic nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve özel olarak oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabileceğiniz bir güvenlik platformu geliştirilmesini içeriyor.
NEXT HORİZONS
Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümlere özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu.
TARSUS INC.
Endüstriyel koşullara dayanıklı, düşük güç tüketen, her türlü sensörün tak-çıkar mantığı ile entegre edilebildiği, batarya ya da normal güç ile çalışabilen bir endüstriyel IoT platformu TARS’ı üretmektedir.
TELEPORTER
Kullanıcıların konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradaki diğer insanlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı canlı yayın sistemi.
WALKOVR
Sanal gerçeklikteki hareket deneyimini artırarak, doğal hareket edememeye bağlı temel problemlere çözüm getiren; kullanıcıya sonsuz bir alan sağlayarak, gerçekte yer değiştirmeksizin serbestçe hareket etmesine izin veren; dünya çapında milyonlarca kişinin oynadığı oyunların gerçekten koşarak, eğilerek, dönerek oynanmasını sağlayan bir kontrol arayüzü, hareket donanımıdır.
FORMULATE
Parça başına üretimi 5 dakikanın altına indiren (seri üretime uygun), yeni nesil bir reçine formülasyonunu otomotiv malzeme pazarına sunmaktadır.
METROBİ
Bulut tabanlı altyapı ile yapay zeka ve veri bilimini kullanarak toplu ulaşım yöneticilerine ve yolcularına ihtiyaç duydukları araç ve bilgileri sağlamaktadır.
PROGIN TRANSAFE
Transafe her araca sonradan monte edilebilen otomotiv radarı temelli bir önden çarpma/çarpışma ve takip mesafesi uyarı sistemidir.
PARKKOLAY
Parkkolay 1 dakikada otopark bulmanızı ve otopark rezervasyonu yapmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır.
NANOGRAFEN
Yeni nesil otomotivler için grafen ile güçlendirilmiş hafif, dayanıklı ve maliyeti düşük kompozit iç trim parçaları üretmektedir.